Nemzeti Hírháló     Hiszünk Magyarország feltámadásában!
A Magyar Föld nem eladó!
Kigyúlt a mennybolt, zeng a Hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát...
   
Siklósi András
Böjti fohász

Alszik alszik szinte minden
halálos zord néma csendben
Bár közeleg jön a húsvét
tombol a tél támad ismét
Erdő mező csonttá dermed
növény állat pusztul szenved

Hófúvásban jégben élünk
egyre fogyunk s hull a vérünk
Temetőben ifjúságunk
a szakadék szélén állunk
nyakunkon a hóhér bárdja
süllyedünk az éjszakába
Csak a zsarnok vasárnapol
s bennünket a sárba tipor

Ébredj ember ébredj élet
ébredj gyönyörű természet
Süss fel nap süss perzselj hétrét
tündököljön föl a húsvét

Engedd Isten hogy a néped
hittel zengje dicsőséged
Add vissza elrabolt álmunk
évezredes szabadságunk
Idegen ne bántson minket
ne fossza ki a földünket
ne alázzon ne védjen meg
ne szeressen s ne öljön meg
"Testvérre" nincs több szükségünk
söpörd ki az ellenségünk
sújts le tigrisre cápára
taposs rá a viperára
Elég volt a vereségből
gyalázatból rettegésből
Meguntuk a börtönt bitót
a sok férget rongy besúgót
Elég volt a szolgaságból
rombolásból és romlásból

Esedezve kérve kérünk
engedj újra szépen élnünk
Adj hazánknak tisztességet
bort búzát és békességet
méltó népet és virágzót
förgetegben is megállót
Fordítsd felénk derűs orcád

Tavaszodj ki Magyarország


***********************************************

ORSZÁGOS BLOKÁD IV.
PEST MEGYEI HELYSZÍNEK


SÓSKÚT: ELVIRA MAJOR-SÓSKUTI ÚT
TÁRNOK: 7-ES ÚT RÁDIÓÁLLOMÁS
DIÓSD: 7-ES ÚT ÉPÜLŐ SPAAR ÁRUHÁZ
ÉRD: 6-OS ÚT 6-OS VENDÉGLŐ
BUDAÖRS: BUDAKESZIT BUDAÖRSSEL ÖSSZEKÖTŐ SZAKASZ BUSZÖRSI ÚT
DÖMSÖD: 51-ES ÚT TAS FELÉ DÖMSÖD TÁBLA UTÁN 500 M 5-ÖS ÚT
GÖDÖLLŐ: 3-AS ÚT 32-ES KM
CEGLÉD: 4-ESÚT 66,5-67-ES KM BP. FELÉ
SZIGETSZENTMIKLÓS: CSEPELI ÚT 4. KM SZELVÉNY
KISTARCSA: 3-AS ÚT CINKOTAI TEMETŐ MELLETT
MONOR: 4-ES ÚT BP.FELŐL 33,5-34-ES KM
GÖD: 2/A
SZENTENDRE: 11-ES ÚT

Szövetség az IGAZ ORSZÁGÉRT! - polgárjogi mozgalom által összefogott, a teljes Magyarországot átfogó vélemény-nyilvánító tüntetés!

December 15-e, január 20-a, február 17.után - 2007. február 24-én, az MSZP kongresszus ideje alatt, 09:00 - tól vélemény-nyilvánító tüntetést tartanak Magyarország számos településén.

A tüntetők magyar állampolgárok,a társadalom különböző rétegeiből, alulról szerveződve, Magyar Köztársaság Alkotmányában foglalt jogaikkal élve:
Követelik: a magyar társadalomban/közéletben/gazdaságban kialakult erkölcsi és gazdasági válság felelősei távozzanak a közéletből!
Követelik: felelősségük kivizsgálását és felelősségre vonásukat!

Követelésüknek BÉKÉS, félpályás, forgalomlassító vélemény-nyilvánító tüntetések formájában adnak hangot, ilyen módon fejezik ki véleményüket.

A vélemény-nyilvánító tüntetéshez csatlakozók jelszavakban megfogalmazott követelései:
*A MAGYAR GAZDASÁGOT VÉDŐ GAZDÁLKODÁST!
*Társadalmi PÁRBESZÉDET!
*JOGKÖVETŐ kormányzati és hivatali magatartást!
*FELELŐS magyar kormányt!
*VISSZAHÍVHATÓ képviselőket!
*A KÖZVETLEN demokrácia erősítését!
*PÁRTFÜGGETLEN közszogálati médiát!
*A termőföld további eladásának MEGAKADÁLYOZÁSÁT!
*EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ,a befizetett járulékokért valódi szolgáltatást nyújtó, EGÉSZSÉGÜGYET

koordináció: Török Éva-Pest megye
06 30 472 9524
torokevi001@gmail.com

***********************************************

Történelmi lehetőség előtt áll az erdélyi magyarság
2007. február 21. 13:50

A Fidesz sajnálja, hogy az erdélyi politikai tényezőknek nem sikerült megállapodásra jutniuk a közös európai parlamenti részvételről, de üdvözli, hogy Tőkés László ennek ellenére elindul a választásokon - jelentette ki Orbán Viktor. A március 15-i ünnepséget firtató kérdésre úgy reagált: a rendőrségen múlik, hogy hogyan fog telni az ünnep.

Orbán Viktor az RMDSZ tiszteletbeli elnökével, Tőkés László püspökkel tartott megbeszélése kapcsán úgy nyilatkozott: az Erdélyben élő magyarok érdeke azt kívánta volna, hogy mindenféle pártpolitikai és szervezeti önérdeket félretéve erős és egységes képviselete legyen az erdélyi magyarságnak Brüsszelben. Bár a Fidesz sajnálja, hogy elmaradt a megállapodás az erdélyi magyar politikai erők között, de azt üdvözli, hogy Tőkés László úgy döntött, elindul a választásokon.

"A magunk részéről teljes mellszélességgel támogatjuk őt abban, hogy kellő súlyú képviseletet biztosítson személyén keresztül az erdélyi magyarságnak. Történelmi lehetőség előtt áll az erdélyi magyarság, és fontos, hogy jól éljen ezzel a lehetőséggel. Ehhez az kell, hogy kellő politikai súlyt, erkölcsi és politikai tekintélyt megtestesítő személyek jelenjenek meg Brüsszelben az ő képviseletükben. Úgy gondoljuk, hogy Tőkés László ilyen személy, s ő nem csak általában tudja jól képviselni az erdélyi magyarokat, hanem a legfontosabb kérdést, az erdélyi magyarok autonómiájának kérdését is kellő elszántsággal fogja majd képviselni Brüsszelben. Azzal az elszántsággal, ahogy azt eddig is tette" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Tőkés László, megköszönve a találkozás lehetőségét és a támogatást elmondta: minden lehetőt megpróbáltak, hogy közös erdélyi közös listát állítsanak össze, abban egyezzenek meg, de ez a törekvés nem vezetett eredményre, a tárgyalási próbálkozásaikat Ez sajnos az RMDSZ miatt kudarcot vallott, így aztán az elé a döntés elé állította őt a helyzet, hogy vállalja egyedül az indulást. "Európába nem lehetett eljutni '89 előtt sem, előbb le kellett dönteni a hallgatás falát, hogy egyáltalán eljusson az erdélyi magyarság puszta létéről szóló üzenet és hír Európába. Most hál' Istennek egy legitim képviselet lehetősége áll fenn. Ezt a képviseletet vállalni számomra nem annyira politikai, mint erkölcsi kérdés" - hangsúlyozta Tőkés László.

Hozzáfűzte: Erdélynek képviseletre, szószólóra, egyfajta ombudsmannra van szüksége a brüsszeli fórumon, és ezelől kitérni legalább akkora gyávaság volna erkölcsileg, mint hogyha annak idején tovább hallgattak volna arról, hogy mit művel a román diktátor az erdélyi magyarsággal. A püspök Erdély egészét szeretné képviselni. RMDSZ-tagként is állítja, hogy nem pártpolitikai, hanem erkölcsi kérdésről és nemzeti érdekről van most szó. "Ha a közös lista érdekébe az RMDSZ nem tudott felülemelkedni a pártpolitikai szűkkeblűségén, én nem eshetem ugyanebbe a hibába. Most nyújtottuk be Gémesi Ferenc hivatalában azt az iratot, amelyben arra kérjük a magyar kormányzatot, hogy állítsa le azt a gyakorlatot, hogy az iskolaalapítvány által osztott nevelési támogatással, egyfajta árukapcsolásként írassák alá az RMDSZ-tagjai a jelöltlistájukat. Megpróbáltuk rendezni az ügyet, de újabb híreket kapunk arról, hogy a magyarországi polgárok adóforintjaival manipulálnak és élnek vissza. Emellett szembe kell mennünk fellobbanó egyházellenességgel, lélektani és anyagi nyomásgyakorlással is" - nyilatkozta Tőkés László, aki mindezek ellenére meg van győződve arról, hogy sikerülni fog a próbálkozása, és meg fog nyílni a lehetőség, hogy Erdély végre eljusson Európába.

Arra a kérdésre, hogy nem kerül-e a Fidesz az RMDSZ-szel szembe az Európai Parlamentben Tőkés László támogatása miatt - ahol egyébként egy frakcióban fognak ülni - Orbán Viktor azt válaszolta: ő ma az Európai Néppárt alelnökeként is tárgyalt Tőkés Lászlóval. Az az eszmerendszer, amit Tőkés László képvisel, az Európai Néppártban otthonra talál, tehát az együttműködés a Néppárt és Tőkés László között a jövőben is garantált lesz. A Fidesz nem akar szembe kerülni senkivel, de úgy gondolja, hogy Tőkés László minden magyar szószólója lehet a parlamentben, márpedig nagyon kevés ember van a Kárpát-medencében, akiről ezt el lehet mondani.

Annak kapcsán, hogy nem tart-e attól, hogy március 15-én megismétlődnek-e az október 23-i események, Orbán Viktor azt válaszolta: az, hogy nyilvános nagyrendezvényeken béke van-e vagy sem, csak a rendőrségen múlik. Október 23-án béke és nyugalom lett volna, ha a rendőrség, nyilvánvaló politikai utasításra nem támadja meg a jogszerűen és békésen összegyülekezett megemlékezőket. "A rendőrségnek távol kell maradnia a politikától. Ha nem engedik, hogy felhasználják őket politikai célokra, akkor béke lesz március 15-én is. Március 15-e a szabadságnak a szimbóluma. Mi szabad március 15-ét akarunk, és nem fogadjuk el, hogy a kormányzat a félelmet, a mindenféle szabadságjoggal való éléstől való félelmet kormányprogrammá akarja emelni. Le kell gyűrnünk a félelmet, és helyette szabad március 15-re van szükségünk" - szögezte le a Fidesz elnöke.

fidesz.hu

***********************************************

Az Unitárius Lelkészek Országos Szövetségének nyilatkozata
az európai parlamenti választásra való jelöltállítás kérdésében


     Az Unitárius Lelkészek Országos Szövetsége mindig is szorgalmazta a lelkészek közéleti szerepvállalását. Meggyőződésünk, hogy a papoknak Isten és ember szolgálatában álló lelki vezetőkként, a próféták hagyományát folytatva, a közélet lelkiismereteként kötelességük nemzeti közösségünk érdekében szót emelni.
     Tőkés Lászlót éppen a közélet iránti prófétai elkötelezettség és következetesség - amelyet mind a kommunista diktatúrában, mind pedig a rendszerváltás utáni időkben bizonyított - teszi a legalkalmasabbá arra, hogy az Európai Parlamentben egyházi és nemzeti közösségünk valós érdekeit képviselje.
     Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az RMDSZ vezetősége durván elutasította az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetőinek, majd az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének és az Esperesek Kollégiumának azon szándékát, hogy közös listán indulhassanak az erdélyi magyarság képviselőjelöltjei. Döntésük nyomán az erdélyi magyarság európai parlamenti képviselete súlyos veszélybe került.
     Álságosnak tartjuk, hogy az RMDSZ elnöke lejárató kampányfogásként Tőkés Lászlót a múlt képviselőjének nevezi. Éppen Tőkés László tiszta - és nem tisztára mosott! - múltja és jelene a biztosíték arra, hogy közösségeink nemzetközi képviseletét rábízhatjuk. Azt a jövőt pedig határozottan elutasítjuk, amelyben - akár fiatalok, akár idősek által - nemzeti közösségünk valós érdekeinek nemzetközi képviselete helyett a klientúra-építés, illetve egy szűk érdekcsoport hatalmi törekvése bontakozik ki.
     A múlt átkos hangját mi sokkal inkább véljük felfedezni az RMDSZ csúcsvezetőinek egyházellenességében, a lelkészeket és egyházi elöljáróságokat durván kioktató hangnemében. E viszonyulás a nacionál-kommunista idők parancsuralmi retorikájára emlékeztetve a lelkészeket kitiltaná a közéletből, és csak annyi mozgásteret engedélyezne számukra, hogy az önhatalmukkal törődő politikusok által megalázott és kilátástalanságba sodort emberek lelkigondozását elvégezzék, majd utolsó útjukra kísérjék őket. Tőkés László és egyházaink több lelkésze akkor szenvedett meghurcoltatást, megaláztatást, avagy börtönt közösségünkért, amikor az RMDSZ mai egyházellenes hangadói a kommunista rendszer kegyeltjeiként mélyen hallgattak, vagy pártfeladatokat láttak el. Egyházaink lelkészei és hívei még legrosszabb álmaikban sem gondolták, hogy 17 évvel a Tőkés László által elindított népfelkelés után baloldali egyházellenes retorika köszön majd vissza az ún. érdekképviseletük vezetőitől.
     Üdvözöljük az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének, az Esperesek Kollégiumának, valamint református lelkésztársainknak és világi egyházvezetőik felelősségteljes kiállását nemzeti közösségünk érdekében, ugyanakkor teljes támogatásunkról biztosítjuk Tőkés Lászlót az európai parlamenti választáson való indulásban.
     Az Unitárius Lelkészek Országos Szövetségének Választmánya felhívással fordul az Erdélyi Unitárius Egyház lelkészeihez és híveihez, hogy - miként teszi ezt a többi magyar történelmi egyház lelkészeinek és híveinek többsége -, aláírásukkal támogassák Tőkés László jelölését, majd szavazzanak rá a választáson. Meggyőződésünk, hogy általa az erdélyi magyarságnak méltó képviselője lesz az Európai Parlamentben.

Az ULOSZ Választmánya nevében: Kovács István (elnök) és Csete Árpád (titkár)

2007. február 22.

***********************************************

Katalánok a Felvidékért

Érdekes előadást hallottunk tegnap Révkomáromban a katalán kérdésről és a katalán automómiáról. A főelőadó Bernat Joan i Mari ESZSZ képviselő volt. Ez az EU parlamenti frakció a szorgalmazója az autonómiáknak, a régionalizmusnak és védelmezője az államok nélküli népeknek. Az MKP nem igen mutatkozott, hacsak nem Dobos lászló személyében. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és és Erdélyi Géza rimaszombati református püspök megtisztelte a fórumot jelenlétével és kijelentették, hogy továbbra is síkraszállnak egyházaik kárlanításáért. Külön öröm volt számomra, hogy szép számmal voltak jelen komáromi fiatalok is akik a jelek szerint már le is írták az MKP-t.

Ma Budapesten sajtótájékozató volt Pierre Gillettel és a katalán EU képviselővel. Dobos László és Csoóri Sándor szeretnének kapcsolatrendszert kialakítani a katalánokkal: Miért ilyen későn és lopakodva? Miért nem karolja fel az MKP, legalább a duraysta szárny a felvidéki magyarok autonómiájáért folyó küzdelmét?

A rendezvények főszervezője a Brüsszelben székelő Középeurópai Emberjogi Bizottság és a felvidéki református egyház volt.

N.I.

(honlapajánló: www.lloretdemar.hu spanyol-magyar online szótárral - nhh szerk.)

Nemzeti Hírháló
Gloria Victis Csömör

Egységben a Szent Koronával!
Országos Blokád 3.

Székely miatyánk
Civil Jogász Bizottság
Mementó 2006
Szekszárd Garay tér
Debreceni Kossuth tér
Szeged tüntet és kitart
Harctér
Forradalom 2006

Mária Rádió
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Folkrádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343
 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2
Hírháló ajánló
Bartina zenekar
"Bízzál az Úrban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz." Zsoltárok könyve 37:3

"Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, többfelé földrengések és éhínségek lesznek: a vajúdás kínjainak a kezdete mindez!" Márk evangéliuma 13:8
 
Hungarian Web Toplista


Támogatom a Nemzeti Hírhálót