Ha ez a levél nem látható, mint weblap klikkeljen ide Nemzeti Hírháló hírlevél
 
 
Összehangolt országos demonstrációk helyszínei Veszprém megyében

Tisztelt Cím!

Veszprém megyében a következő helyszíneken kerül megrendezésre a február 24-i Országos Blokád IV. néven futó öszehangolt, félpályás, országos figyelmeztető demonstráció, mely az MSZP kongresszus első napjára lett időzítve.

Balatonfüred: Civilek a Nemzetért Mozgalom:
Gyülekező 8.00, autós felvonulás a városon keresztül, majd félpályás forgalomlassítás 16.00-ig a következő helyszíneken:
- 71-es számú főút Balatonfüred-Csopak között a Kerekedi Csárdától Csopakig tartó szakasz
- 73-as számú főút 71-es kereszteződés utáni vasúti aluljárótól Csopak Füredi u.-ig tartó szakasz
Herend: 8-as főút Herend mellett 67-68km 9-13h
Veszprém: 8-as főút Veszprém és Márkó között 60-61km 9-12h

Tiltakozunk, hogy:
- A kormányzat milliárdokat költve a kommunikációra a saját hibáit folyamatosan leplezve vagy kisebbítve erővel kényszeríti rá kapkodó és átgondolatlan intézkedéseit a társadalom széles rétegeire, melyek valódi reformok helyett a minél gyorsabb pénz beszedést illetve megtakaírtást szolgálják, a korábbi évek hibás gazdálkodásának rendbetétele és a külföldi befektetők megnyugtatása céljából.
- A folyamatos kormányzati, önkormányzati és rendőrségi jogsértések megengedhetőek, már-már általánosak, míg az állampolgárokat alkotmányos alapjogaik gyakorlása miatt is támadások érik és egyre gyakrabban jogszerűtlenül akadályozzák őket ebben.
- A média nagy részében a tiltakozók folyamatos lejáratása zajlik, gyakran kiemelve azokat az arcokat és megnyilvánulásokat, melyek erősítik a "csőcselék" jelleget, a peticiók és követelések szövegeinek és az ugyan amatőr próbálkozások alapvetően jobbító szándékának az elhallgatásával a társadalom nagy részét a "randalírozó kisebbség" ellen hangolják. Kevés kivétellel nem fordítanak rá energiát, hogy részleteket is feltárva megpróbálják megérteni és megértetni a folyamatokat.
- Hiányzik a politikai elit és a magas beosztású állami tisztviselők, rendőri vezetők erkölcsi példamutatása, sőt ennek ellenkezője tapasztalható, valamint felelősség alól való kibújásnak a teljes profizmus szintjére emelése. (ezek után hogyan várható el a társadalom egészének jogkövető és tisztességes magatartása?)
- Az erkölcsi és gazdasági válság felelőseinek távozása nem történt meg a mai napig, erre vonatkozóan még szándék sem tapasztalható.

A mondatokban megfogalmazott követelések:
- Valódi reformokat!
- Visszahívható képviselőket!
- A Közvetlen demokrácia erősítését!
- Jogkövető kormányzati és hivatali magatartást!
- Társadalmi párbeszédet!
- Objektív közszolgálati médiát!
- Nemzeti gazdaságpolitikát!
- A termőföld korlátlan eladásának megkadályozását!


A Civilek a Nemzetért Mozgalom célja, hogy:
ˇ Terjessze és erősítse a felelős, nemzettudatos, keresztény értékrenden alapuló gondolkodásmódot
ˇ Felépítse a tenni akarók és támogatóik közösségét
ˇ Folyamatosan kapcsolatot tartson megyei és országos szinten a hasonló érdekvédő mozgalmakkal, szervezetekkel
ˇ Elérhetővé tegye és részletezze az elhallgatott vagy kisebb hangsúlyt kapott híreket, ismereteket, valamint előadásokat és kulturális rendezvényeket rendezzen
ˇ Tiltakozó megmozdulásokat szervezzen bármilyen hatalmi önkény, család és társadalomellenes politika ellen
ˇ Civil szervezetként eredményesebben képviselje és kifejezze tagjainak véleményét

Üdvözlettel:
Czipri Tibor
Civilek a Nemzetért Mozgalom
Balatonfüredi Közösség
Tel.: 70/3171741
Fax: 87/580-293
Mail: cinem@enternet.hu

 
 

PETÍCIÓ A MAGYAR NEMZETÉRT, TÖRVÉNYESSÉGÉRT ÉS DEMOKRÁCIÁÉRT
- Március 15-i Ultimátum-


A magyar társadalom Petíciója és Ultimátuma az alkotmányos és törvényes rend visszaállításáért Magyarországon, az alkotmányos rend fenntartóihoz illetve az arra hivatottakhoz:
- Magyarország Köztársasági Elnökéhez
- A Magyar Alkotmánybíróságához
- A Magyar Kormányhoz
- A Magyar Országyűlés Elnökéhez és minden tagjához


1. Bevezetés
Mi, a törvényességhez és alkotmányos rendhez való jogunkat követelő magyar társadalom, abból a felismerésből fogalmaztuk meg és nyújtjuk át Önöknek Petíciónk, hogy a jelenlegi magyar Kormány és Országgyűlés hivatalában léte nemcsak a magyar társadalom általánosan elfogadott erkölcsi értékrendjével ellenkezik, -amelyet országunk szélsőséges erkölcsi károkozása ellenére Önök mindeddig figyelmen kívül hagytak-, hanem egyúttal gyökeresen ellenkezik a Magyar Köztársaság jelenleg érvényben lévő Alkotmányának jogszabályaival is, amelyek betartása az Alkotmány szerint Önök is kötelezve lennének. E Petíciónak célja felhívni az Önök figyelmét arra, hogy az abszolút igazságokat kirekesztő relativizmusuk túl azon, hogy Hazánkban az erkölcstelenséget erkölcsi renddé avatta, e reletivizmust Önök a jogra és törvényre is kiterjesztették; mivel Önök Alkotmányunk abszolút törvényeit Alkotmányon kívülre helyezték, s ezzel Hazánkban bevezették a törvénytelenséget mint Törvényt. Mivel az Alkotmány és Törvény nem a többség avagy kisebbség vélemény-különbségeinek függvénye, és sem egyéni sem állami érdekek, hanem maga a törvényesség védelmére szolgál, ezért az Önök abszolút kötelezettsége e Petíció értelmében érdemben cselekedni a törvényes és alkotmányos rend visszaállítása érdekében, függetlenül az itt csatolt aláírások számától.

2. Követelésünk
E Petícióval Hazánk, a Magyar Köztársaság jelenleg is érvényben lévő Alkotmányának (továbbiakban: Alkotmány) jogszabályai alapján követeljük a magyar Kormány és az Országgyűlés önmaga azonnali feloszlatását. Nem kérjük, hanem követeljük, mivel az Alkotmány abszolút jogszabályainak érvényesítése és az alkotmányos rend fenntartása az Önök kötelessége, amely kötelesség eddigi elmulasztásával Önök már súlyos károkat okoztak Hazánknak, és további mulasztásukkal e károk végzetes fokozása mellett, Önök jelenleg ártatlanok ezreit sodorják közvetlen életveszélybe. Egyúttal követeljük a politikai okokból bebörtönzöttek számára az amnesztiát és azonnali szabadon bocsátásukat!

3. A magyar Kormány és Országgyűlés lemondási kötelezettségének indoklása
1) 2. § (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."

Az őszödi beszédben a miniszterelnök által bevallott és később publikussá vált, tehát össztársadalmi szinten tényként elfogadott valóság, hogy a legutóbbi választások idején a Magyar Szocialista Párt (továbbiakban: MSZP) a választók tudatos és nagyarányú megtévesztésével, a választói döntésekhez alapvető fontosságú közérdekű adatok meghamisításával, azaz a választókat az objektív tények helyett szubjektív adat- és információtorzítással befolyásolva szerezte meg képviselői mandátumait. Ezek a képviselői mandátumok, és az ezek alapján megalkult magyar Kormány és Országgyűlés jelen összetétele az Alkotmány fenti pontja értelmében érvénytelenné váltak, mivel az így választott képviselők és az általuk megalakult magyar Kormány és Országgyűlés nem képviselik az objektív tények ismeretében kialakított népakaratot, ezzel nem valósítják meg az Alkotmány 2. § (2)-a szerinti népszuverenitás tényállását. A magyar társadalom számára a tény, hogy a jelen magyar Kormány megalakulása óta Magyarországon de facto megszűnt a parlamenti képviselet útján gyakorolt népszuverenitás, nemcsak az őszödi miniszterelnöki beszéd által vált ismertté, hanem az őszödi beszédet alátámasztó további kormány-intézkedések által is, melyek szerint a magyar Kormány hivatalában léte óta, az összetételében túlsúlyt élvező MSZP választási ígéreteinek pontosan az ellenkezőjét hajtja végre.

Mivel a népszuverenitás gyakorlásának biztosítása az Alkotmány 2. § (1) bekezdése szerinti demokratikus jogállamiságnak fogalmi előfeltétele, az Alkotmány a jelen Magyar Kormány és Országgyűlés megalakulásával érvényességét vesztette, következésképpen ezen érvényesség helyreállítása a Kormány és Országgyűlés feloszlatásával és új, alkotmányos szabályok szerinti választások kiírásával lehetséges.

2) 3. § (1) "A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek." 3. § (2) "A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában."

61. § (1): "A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze."

A 3. § (1) bekezdés szerint a pártok szabad tevékenykedésében, így az általuk történő népakarat kialakításában is, a pártok az Alkotmány jogszabályainak tiszteletben tartására vannak kötelezve. Mivel az MSZP közreműködése a népakarat kialakításában - ahogy azt maga a magyar Miniszterelnök bevallotta utólagosan is felvállalt őszödi beszédében - a választók megtévesztésével és a választói döntésekhez leglényegesebb közérdekű információk meghamisításával, azaz a választók közérdekű adatokhoz való jogának sérelmével történt, ezzel az MSZP e tevékenysége a 61. § (1) bekezdésben a mindenki számára garantált alkotmányos jogokat súlyosan megsértette. Ezzel az MSZP megsértette azt a kötelezettségét, hogy a választói akarat kialakításában folytatott tevékenységét az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartásával végezze. Az alkotmánysértéssel tehát törvénysértéssel megszerzett képviselői mandátumok természetszerűleg váltak érvénytelenné, és mivel ezen érvénytelen mandátumok alapján keletkezett az MSZP joga a kormányalakításhoz, ugyanígy érvénytelenné váltak az ezen mandátumok alapján kialakított magyar Kormány és Országgyűlés. A jelen magyar Kormány és Országgyűlés az Alkotmány tehát a 3. § (1) és a 61. § (1) bekezdéseinek érvényesülése érdekében is kötelezett a lemondásra.

4. A Kormány lemondási kötelezettségének elmulasztása
Az őszödi miniszterelnöki beszéd nyilvánosságra hozatala után, 2006 szeptembere óta, a magyar társadalom nemcsak erkölcsi elvei, hanem intuitív jogérzéke alapján is, számos formában és folyamatosan követeli az Alkotmány törvényeivel ellentétesen megalakult és alkotmányellenesen működő Kormány lemondását; ezzel követeli az általános alkotmányos válság feloldását, a kormányzati és parlamentáris népképviselet alkotmányosságának és a törvényességének visszaállítását, alkotmányos jog-sérelmeinek megszüntetését, és követeli vissza az Alkotmány által biztosított népszuverenitáshoz való jogát, amely követelés minden érdemi válasz nélkül maradt most már közel hat hónap elteltével.

A Kormány az Alkotmány szerinti lemondási kötelezettségének elmulasztásával, azaz a fenti követelés elutasításával, elmulasztja az alkotmányos rend védelmére szóló kötelezettségét: 35. § (1) "A Kormány a) védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogait."

Mivel az alkotmányos jogszabályok betartása a 77. § (2) pont értelmében mindenkinek kötelessége: "Az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok mindenkire egyaránt kötelezőek", tehát a magyar Kormány tagjaira nézve is kötelezőek, így a magyar Kormány lemondásának eddigi elmulasztásával a Kormány az Alkotmány 77. § (2) jogszabályát is folyamatosan sérti.

5. A Kormány folyamatos alkotmányellenes és népellenes tevékenysége
A magyar társadalom alkotmányos alapokon álló követelését a Kormány lemondására, azaz mind azon egyéneket mind szervezeteket, akik e követelésnek adnak hangot, a magyar Kormány további alkotmányos jogszabályokat sértve nyomja el. Emellett a Kormány ún. "reformjai" révén folyamatosan és sorozatosan sérti egyéb alkotmányos jogszabályaink hosszú listáját is, e listát naponta növelve újabbakkal és egyre súlyosabbakkal. A teljesség igénye nélkül, alább kiemeljük a Kormány által most már hosszú távon és következesen gyakorolt, a népellenesség szintjén eltiport alkotmányos jogaink:
- 54. § (2) szerinti jogunk, hogy ne vessenek kínzásnak, kegyetlen, embertelen, megalázó elbánásnak vagy büntetésnek
- a 57. § (1) szerinti bíróság előtti egyenlőségünk, a független és pártatlan bíróság igazságos és nyilvános tárgyalásához
-a 61. § (1) szerinti szabad véleménynyilvánításra való jogunk
-a 61. § (2) szerinti sajtó szabadsághoz való jogunk
- a 62. § (1) szerinti békés gyülekezéshez való jogunk
- a 70/A. § (1) szerinti szabad politikai véleményhez és magyar nemzeti hovatartozásunkhoz való jogunk
- 70/D. § (1) jogunk a a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez, amely jogunk a 70/D. § (1) szerint "a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg."
- 70/K. § szerinti jogunk az alapvető jogok megsértése miatt keletkezett igények, továbbá a kötelességek eljesítésével kapcsolatban hozott állami döntések elleni kifogások bíróság előtti érvényesítéséhez.
- 15. § szerinti jogunk a házasság és a család intézményének védelmére
- 16. § szerinti jogunk, miszerint "A Magyar Köztársaság különös gondot fordít az ifjúság létbiztonságára, oktatására és nevelésére, védelmezi az ifjúság érdekeit."
- 17. § szerinti jogunk, miszerint "A Magyar Köztársaság a rászorulókról kiterjedt szociális intézkedésekkel gondoskodik."

Alkotmányos jogainkat a magyar Kormány fegyveres erőszakkal, sokrendbeli súlyos és maradandó testi sérüléseket okozva, törvénytelen bebörtönzésekkel és üldözésekkel, kínzásokkal és fizikai erőszakkal való folyamatos fenyegetésekkel elnyomja. Mindezek szintéziseként megállapítható a Kormány által az Alkotmány egy másik alapvető törvényének folyamatos és sorozatos megsértése, amely szerint, 2. § (3): "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

6. A magyar társadalom kötelezettsége és joga saját Alkotmányához
A magyar Kormány által alkotmányellenes módon szerzett és a folyamatos és sorozatos alkotmánysértésekkel az Alkotmány fegyveres erőszakkal történő eltiprásával fenntartott hatalom tényét tovább súlyosbítja az a körülmény is, hogy az Alkotmány korábban említett 35. § (1) bekezdése szerint a Kormány éppen azt az Alkotmányt lenne hivatott védeni, amelyet folyamatosan és erőszakosan megsért. E Petícióval a Kormány lemondását és az Országgyűlés feloszlatását követelve nemcsak az alkotmányos rend visszaállítását követeljük, hanem az erőszakos úton hatalmat gyakorló Kormány ellen fellépve az Alkotmány 2. § (3) bekezdés szerinti alkotmányos kötelességünknek is eleget teszünk.

Az eddig felsorolt tények következtében az Alkotmány demokratikus jogállamiságot garantáló 2. § és 3. § szerinti törvényei teljes egészében érvénytelenné váltak, azaz Magyarországon de facto megszűntek a demokratikus jogállamiság alkotmányos feltételei, ugyanakkor Alkotmányunk 2. § (1) szerint, azaz de jure "A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam".

A fenti ellentmondás feloldását és az alkotmányos rendet és törvényességet visszakövetelni is maga az Alkotmány ad jogot számunkra. Mivel az Alkotmány 77. § (1) bekezdése szerint az Alkotmány a Magyar Köztársaság alaptörvénye, megfosztottan magától az Alkotmány törvényeihez való jogunktól, a jelenlegi alkotmányellenes Kormány és Országgyűlés feloszlatását követelve követeljük vissza alapvető alkotmányos jogunk magához a jelenleg is érvényben lévő Alkotmányhoz és annak törvényei mindenki által való betartatásához.

7. A 2007. március 15-i Ultimátum
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!
Petíciónk befejező részét Önhöz intézzük, hivatkozva az Alkotmány 29. § (1) bekezdésére, miszerint az Alkotmány Önre rótta a felelősséget őrködni az államszervezet demokratikus működése felett. Annak érdekében hogy Hazánkban az Alkotmányban biztosított de jure demokratikus jogállamiság de facto érvényesüljön, azaz az alkotmányos rend helyreálljon, e Petícióval felszólítjuk Önt, és Önön keresztül az Alkotmánybíróságot

1) Az ebben a Petícióban felsorakoztatott érvek elfogulatlan elbírálására, véleményezésére és megválaszolására
2) Amennyiben az alkotmányellenesen megalakult és működő államszervezet, a magyar Kormány és az Országgyűlés nem tesz eleget lemondási kötelezettségének 2007 március 15 előtt, felkérjük Önt a Kormány és Országgyűlés felszólítására azok azonnali feloszlatására és az előrehozott választások kiírásának kezdeményezésére.
3) Amennyiben a Kormány és az Országgyűlés az Ön felszólításának nem tesz eleget, felkérjük Önt, hogy szintén az Önre rótt felelősséggel az államszervezet demokratikus működése felett, az Alkotmány 29. § (2) értelmében vegye át - még 2007. március 15-e előtt - a főparancsnoki hatalmat a hazánkban létező fegyveres erők felett, és ennek értelmében vegye át a Kormány által jelenleg Alkotmány- és népellenesen, tehát súlyos visszaéléssel felhasznált fegyveres rendőrségi erők feletti parancsnokságot is.

Petíciónk és fenti Ultimátumunk különös aktualitását és fontosságát támasztja alá az a közismert és bizonyára Ön által is ismert tény, hogy a magyar Kormány egyre gyakrabban ismételt fegyveres összecsapásokkal fenyegető provokációi által és a március 15-i fegyveres erők bevetésének előkészületével, polgárháborút hirdetett meg a magyar nép ellen, amely révén a magyar nép gyakorlatilag elvesztette jogát a közelgő 2007. március 15-én egyik legjelentősebb nemzeti ünnepét megünnepelni. Ennek tulajdoníthatóan, amellett, hogy a 2006 október 23-i kormány-kezdeményezésre megvalósult véres és traumatikus események emlékével a magyar nép számára a nemzeti ünnepek megünneplése betiltottá és életveszélyessé vált, a fenyegetettség ellenére mégis az ünnepi rendezvényeken részt venni szándékozó békés magyar és külföldi polgárok sokezreinek élete és testi épsége egy ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen önkényuralom által irányított fegyveres csoport kezébe került, amely korábban bebizonyította hogy minden indok nélkül képes és erősen hajlamos ártatlanok tömegei elleni fegyveres erőszak korlátlan bevetésére.

Emiatt arra kényszerülünk, hogy e Petíciónkban egyúttal beterjesszük azt az Ultimátumot is, miszerint amennyiben a magyar Kormány és Országgyűlés még mindig hivatalában lesz 2007. március 15-én, azaz mindaddig sem az alkotmányos válság feloldása sem a népszuverenitás helyreállítása nem történik meg, ezzel mind Ön, mind a magyar Kormány és Országgyűlés hallgatólagosan elismerik országunkban az Alkotmányban megállapított de jure demokratikus jogállamiság helyett a de facto parlamentáris és fegyveres diktatúrát mint alkomotmányos rendet, amelynek következtében 2007. március 15-vel Magyarországon Ön a demokratikus jogállamiságot hivatalosan eltörölte és Alkotmányunkat érvényen kívül helyezte. Ennek értelmében a 2007. március 15-i dátum után a magyarországi Alkotmány és Törvény eltörlése ellen fogunk tovább növelt demonstrációkkal tiltakozni, és ennek jegyében fordulunk majd jogvédelemért mind az Európai Unió vonatkozó hatóságaihoz, mind az egyéb nemzetközi emberi jogvédő szervezetekhez és bíróságokhoz, hivatkozva a magyar állam által megsértett 7. § (1) bekezdésben rögzített magyar alkotmányos jogszabályra, amely értelmében "A Magyar Köztársaság jogrendszere elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait, biztosítja továbbá a nemzetközi jogi kötelezettségek és a belső jog összhangját".

Tisztelt Elnök Úr! E Petíció befejezéseképpen engedje meg hogy kifejezzük hitünk és reményünk az Ön bölcsességében; hitünk, hogy e Petíció igazságát felismerve és elismerve, alkotmányjogászi és demokrata államférfiúi minőségében a magyar Alkotmány szerinti törvényesség mellé áll; hogy az Ön lelkiismeretére bízott emberéletek és emberi sorsok iránti kötelezetettségében Ön felismeri az azonnali cselekvés történelmi szükségszerűségét, és hitünk, hogy Ön ezúttal belátja, hogy az Ön által őrizendő Alkotmány törvényeinek érvényt szerezve Ön most sok ezer ember testi épségét óvhatja meg, és hogy mindezzel egy ország demokratikus alkotmányát, nemzedékek jövőjét, és mindezzel egy egész nemzetet menthet meg a visszafordíthatatlan pusztulástól.

Köszönettel és Tisztelettel:
A törvényességhez és alkotmányos rendhez való jogát követelő magyar társadalom
Kelt: 2007. február 19.

 
 

Megnyílt az MVSZ brüsszeli irodája
Húshagyó keddre esett a szerződés aláírása
Az elcsatolt területek magyarságának szolgálatára

Tegnap Brüsszelben aláírták azt a szerződést, amelynek jegyében a Magyarok Világszövetsége március elsejétől kezdve irodát működtet az európai politika fővárosában, Brüsszelben.

Az MVSZ brüsszeli lobbi-irodája elsődlegesen az elcsatolt területek magyar nemzeti közösségeinek jogvédő harcát hivatott támogatni. Az iroda életrehívását az MVSZ a tavaly szeptember 15-én ülésező Magyar Csúcs-on ajánlotta fel. A tervek szerint az iroda eleinte kéthavonként, később havi rendszerességgel nemzetközi sajtótájékoztatókat szervez, amelyeken az érintett Kárpát-medencei magyar közösségek képviselői ismertetik jogvédő harcuk legfőbb kihívásait.

A szerződés aláírását zárt körű rendezvény követte, amelyen brüsszeli magyar diplomaták, a belgiumi magyar közösség tagjai, és különböző EU intézmények magyar munkatársai vettek részt. Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke másfél órás előadást tartott az MVSZ hatvankilenc éves történetéről, beleszőve-illesztve azt a huszadik század magyar történelmének főáramlatába. A meghívottak körében nagy sikert aratott az MVSZ által 2005-ben útra indított honlevél igazolvány, amely Trianon óta az első egyetemes magyar személyi okmány. Sokan helyben igényelték.

Az estet - húshagyó keddhez illően - jó hangulatú fogadás zárta, melyhez az ételt-italt az MVSZ felvidéki védnöke, Radványi Jenő szolgáltatta. A jelenlevők egy része az ÁrpádHír Világtelevízió honlapján (www.arpadhir.hu) megtekintette az első Székelyföld-Magyarország válogatott jégkorong mérkőzést, amelyre Gyergyószentmiklóson került sor, a múlt év végén. A Brüsszel-i Magyar Ház-ban megtartott rendezvény házigazdája annak vezetője Dr. Kállay Oszkár volt, aki egyben az MVSZ belgiumi védnöke.

Brüsszel, 2007. február 21.
MVSZ Sajtószolgálat

 
 
Támogatási lehetoségek | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés
Feliratkozás | Leiratkozás | Levélformátum | Nagyobb betu | Levelezolistánk
© Nemzeti Hírháló 2003-2007 - Támogatáshoz postacím: 7130 Tolna, Katona József u. 10/D RSS