"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"




Szeretettel várunk a Fittyfirity-film bemutatójára!
2007. december 16-án (vasárnap) 15 órakor
a Magyar Kultúra Alapítvány Corvin Dísztermében

(Budapest, I. kerület, Szentháromság tér 6.)



Operatőr: Kiss Gábor, riporter: Géczi Szilvia, vágó: Molnár András, szerkesztő:
Hajduk Márta és Balázs Bulcsú, zenei szerkesztő: Darázs Erzsébet
Szereplők: Orosz István (Vadember), Komáromi Csaba (a Vadember barátja),
Varga Vázsony (Dini Dani), Varga Domokos György (Apa, író), Helyey László (mesélő)

További tájékoztatás:
Varga Domokos György
(t.: 200 5683; 06 20 481 4489;
e-cím: dombi1952@t-online.hu
lev.cím: 1021 Bp., Budakeszi út 57/b
http://web.t-online.hu/dombi52/)




Decemberi gyertyák 1.
"Gyáristák voltak..."

Dombhajlatokhoz símuló házak mellett visz az országút. Az emberek dideregnek, a kémények füstölnek. Hideg a december, na!
Itt fönn, Abaújban különösen az. Sűrű havaseső, széllel bélelve. A szélvédőmön eszeveszetten kalimpál az ablaktörlő. Reménykednék, de fölösleges. Már vagy másfél órája csúszkálok egyedül a kanyargós úton. Bezzeg a helybeliek tudják, mi az igazi hideg, teremtett lélek nincs az utakon. Fűtött helyre, étteremre, ami azelőtt minden sarkon volt, számítani lehetetlen. Most hagyok el egy élettelen épületet, rajta kopott betűkkel: lángos, palacsinta. Forralt bor és dobozos sör azért van, dehát, aki kocsit vezet...Aztán kopott cégtábla ismét: Lokomotív étterem. Haj, de a vasút fél éve nem jár föl ide, a vonatsín még megvan, hatalmas szemétkupac jelzi a vágányzárat.

Vagy másfél kilométerrel odébb kétszintes lakóház, a földszinti hely valaha garázs vagy üzlet lehetett. Mosolygós asszonyka barátságosan marasztal:
- Vodka? Cseresznye? Barack? - megadom magam, úgyis itt kell valahol hálnom majd a közelben.
- Abból sem árt, de inkább enni szeretnék valamit...
- Nincs étel, elfogyott, de ha nem veti meg - tölt az üvegből - forrósítok egy kis kolbászzsírt....meg aztán maradt még házikenyér, ecetespaprika, gyöngyhagyma...

Aztán helybéliek lépnek be egy fröccsre. Kíváncsian bámulnak előbb a fiatalasszonyra, aztán rám. Vajon mivel szolgáltam rá ekkora kegyre, délután - ha nem is fejedelmi ebédet, de enni kaptam!
- Tudja-e, alig két éve nyitottam, az uram is, én is igen sokat dolgoztunk a gyárban azelőtt, de most már a magunk urai vagyunk, itt rendeztük be ezt a kis étkezőt a földszinten, mi meg az emeleten lakunk.
- Biztosan örülnének, ha egy cikket írnék magukról...no, csak egy parányi újságban...
- Csak azt ne...hárítja el indítványomat.
- Aztán miért ne?
- Hát mert ez csak egy falu, oszt mindenki olvashassa...
- Örülne neki, hogy népszerű a falubéli...nem?
- Á, ne higgye azt, melyik ember akarna mostanában a másiknak jót?
- De reklám lenne maguknak...
- Nahisz, az uram adna nekem olyan reklámot...tudja, a férjem leverné a derekam.
- Miért?
- Mer'hogy olyan a beosztása itt a faluban.
- Milyen?
- Nem mondom meg, mert kiszerkeszti!
- Nem én.
- Szóval a fejesek a faluban kigúnyolnák. Érti-e?
- Na és ez az üzlet? Akkor minek nyitottak boltot?
- Hát, mer' én éppenhogy hétszer keresek annyit, mint ő abban a fenenagy beosztásában, na!

Aztán, amikor látja, eltettem a jegyzetemet (a kismagnómat elő sem vehettem) kibuggyan belőle a szó:
- Nézze, az uram szülei is, az én szüleim is g y á r i s t á k voltak...
- Gyárista?... Az meg micsoda?
- Hát ott a városban dolgoztak a vasgyárban, no! Nem mentek semmire. Itt meg azért vagyunk valakik, figyelnek ránk, számításba vesznek, érti-e?
Értem, persze hogy értem.

Kis falunak nagy a szája, tartják sokan.
Fizetek, kint a nyakamba zúdul a havaseső, közben az ablaktörlő ráfagyott az üvegre, sebaj, közel laknak a papék, ahol megszállhatok. A paplak az egyetlen biztos tájékozódási pont évtizedek óta.
Indítás előtt még benézek a kocsma párás ablakán, ahol a csillogó szemű, fekete asszonyka méri a fröccsöket...
Röstelli a rang a pénzt!
Vagy inkább fél tőle?
Folytatás pár nap múlva...

(Czékus Jób, Nemzeti Hírháló)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Hír-TV-s/fideszes Csintalan Sándor a magyar "rendszerváltás" abszurdja

A Magyar Önvédelmi Mozgalomnak határozott véleménye, hogy a hazug és képmutató, demokráciának álcázott diktatúra ellen azonnali lépéseket kell tenni. Amikor a parlamenti - magát "nemzeti"-nek mondó - ellenzékben több a volt kommunista, mint az MSZMP utódpártjában, el kell gondolkoznunk, hogy milyen rendszerváltásról beszélnek az 1956. november 3. óta folyamatosan hatalmon lévők.

A magyarságot az MSZP és a Fidesz orránál fogva vezeti, de ki kell jelentenünk: a teljes parlamenti elit megérett a rég várt elszámoltatásra. Nemcsak az 1990 előtt elkövetett bűnökért, de az 1990 utániakért is vállalniuk kell a felelősséget. A kétpólusú magyarellenes média legnagyobb bűne, hogy félrevezeti a választópolgárokat, akik négyévente kényszerből kénytelenek a "kisebbik rosszat" választani. Ez nem mehet így tovább!

Nem lehet a népnemzeti megmondó ember Csintalan Sándor a Fidesz TV-ben, nem építhet harmadik radikálisnak látszó pártot - Fidesz-mankónak - a milliárdos Széles Gábor és Schmidt Mária! Ez az úgynevezett rendszerváltás abszurdja!

Csintalanéknak az a feladatuk, hogy a rendszer ellen lázadókat, a leleplezőket, a valódi nemzeti oldalt és vezetőiket - a Gyurcsánytól és Orbántól egyformán távolállókat - lejárassák, "csőcselék"-nek, ügynöknek, tudatlanoknak, futballhuligánoknak állítsák be.
Felháborító, hogy magyar hazafiakat gyaláz, rágalmaz ez a kivénhedt milliárdos MSZMP-s/MSZP-s/fideszes gazember, akinek a fia a hazánkat gyarmatsorba taszító Izraelben tanul!

Ha Toroczkai László és Budaházy György demonstrációt szervez a Hír-TV előtt, a Magyar Önvédelmi Mozgalom csatlakozik és ott lesz, mert nincs különbség az RTL Klub, a TV2 és a Hír-TV között!
Egy tőről fakadnak...

Magyar Önvédelmi Mozgalom
2007. december 8.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Judeonácik nevezik náci jelképnek az Árpád-sávos zászlót
Szélsőséges zsidók újabb magyarellenes hazugságai a héber sajtóban

A Hábád zsidó vallási mozgalom lapja Magyarország náci múltjára emlékeztető zászlónak titulálja az Árpád-sávos lobogót, míg Simon Peresz izraeli államelnök szavait antiszemita beszédnek nevezi, de végül megdicséri Gyurcsány Ferencet, amiért elítélte Tomcaték budapesti tüntetését a hanukaláng meggyújtásakor.

A lubavicsi rabbi Hábád hászíd zsidó vallási mozgalmának Sturem.net (Vihar) jiddis című, de héber nyelvű világhálós újságja 2007. december 7-én durván csúsztat és hazudik a budapesti Nyugati téren lezajlott december 4-ei hanukaünnepség közelében lezajlott tüntetéssel kapcsolatban.

A szélsőségesen rasszista, a zsidó faji elkülönülést hirdető, fundamentalista Hábád zsidó vallási irányzat hazai hívei állították föl Budapest-szerte az úgynevezett hánukijjákat, azaz hanuka-gyertyatartókat.

A Sturem.net a budapesti Nyugati téri hanukaünnepség közelében lezajlott kisebb tüntetésről többek között ezt írja: "A tüntetők hatalmas antiszemita posztert feszítettek ki azon a téren, ahol a hanukalángot meggyújtották." Elképesztő hazugság ez, hiszen ismeretes, hogy az említett poszteren Simon Peresz izraeli államelnök "Fölvásároljuk Magyarországot", 2007. október 10-én elhangzott kijelentése volt olvasható.

A hábádista judeonácik találékonysága tehát kimeríthetetlen, de azért mégiscsak döbbenetes, hogy az izraeli államfő többszörösen igazolt, videófölvétellel is alátámasztott kijelentését ezek a magyargyűlölők antiszemita beszélynek bélyegzik, azaz bocsánatkérés helyett ezt is mi nyakunkba kívánják varrni.

Ne csodálkozzunk a Hábád mozgalom arcátlanságán, amikor a budapesti kormány is mélyen hallgat az egyértelműen a magyar államiság és a magyar nemzet ellen irányuló Peresz-beszéd nyilvánosságra kerülése után.

Csintalan Sándor, a legnagyobb ellenzéki párt keményvonalas kommunista múltú megmondó bácsija pedig a Hír TV-ben egyenesen leőspatkányozza Simon Peresz provokatív megnyilatkozását magyarra fordító újságírót és a beszéden felháborodott többi magyar embert. Igaz, később kiderült, hogy a megmondó bácsi fia Tel Avivban tanul, akinek neve a világhálós honlapján héber betűs átírásban is olvasható. Nos, ezen utóbbi adalék nem bűn, csak némi magyarázat arra, hogy mit és miért mond az apuka a Hír TV-ben.

C. Jacobson, a Sturem.net újságírója azt sem felejti el megjegyezni, hogy "a tüntetők Magyarország náci (sic!)múltjára emlékeztető zászlókat is tartottak." Vajon kik informálhatták ezt az angol nevű és magyarul nyilván nem tudó újságírót úgy, hogy az Árpád-sávos zászló az náci jelkép? Vagy talán mégiscsak ért magyarul és sokat nézi Csintalan betelefonálós műsorát?

A Hábád lapja végül dicsérően szól Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről, aki rögtön és határozottan elítélte a Nyugati téri tüntetést. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Simon Peresz elhíresült megnyilatkozását Gyurcsány Ferenc nem ítélte el. De miért ítélte volna el, amikor ezt az ellenzék sem tette meg?

Hering József


Budapesten mulatoznak a Hábád hívei - Nem rettegnek az egyre fokozódó antiszemitizmustól...


A Sturem.net újság - Náci zászlónak nevezi az Árpád-sávos lobogót

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

POLGÁRI TÁRSULÁSOK SZÖVETSÉGE SZLOVÁKIA TERÜLETÉN KÖZLEMÉNYE


Új kor köszöntött ránk, mely reményeim szerint akár a mi, felvidéki és talán a kárpát-medencei polgárok történelmét is átírhatja. Olyan szervezet születésénél bábáskodhatunk, mely egyedülálló a maga nemében, nem megoszt, hanem összetart bennünket, felelős polgárokat.
De kik is vagyunk mi, milyen feladatokkal bízott meg, milyen terhet tett ránk a Jóisten, melyek megoldása, viselése kiváltság, nem pedig büntetés.
Először az első kérdésre keressük meg a választ: kik vagyunk?
Civilek, magyarul polgárok a Kárpát-medencéből, arról a helyről, mely az elmúlt évszázadok során egyaránt hozott boldogságot, csalódottságot, szült reményt és elkeseredettséget az itt élőknek.

Kik okozták a bajt és kiknek az érdeme a Jósors?

Csekély történelmi és politikai tájékozottság elegendő, hogy megválaszoljunk erre: a rossz okozói elsősorban a hataloméhes politikai elit, mely az évszázadok során felhalmozott értékek elvetése mellett nem volt képes értéket előállítani csak rombolni: hitet, történelmet, kultúrát, együttélést, békességet. Ismerjük őket, de ebben a reményteli pillanatban kár rájuk vesztegetni több szót. Beszéljünk inkább magunkról.
Mint elmondottam, civilek vagyunk: értéket teremtünk, ápolunk, karitatív tevékenységeket végzünk, gyarapítjuk kulturális kincseinket, tiszteljük időseinket és óvjuk gyermekeinket, erőfeszítéseket teszünk a természet megmentése érdekében.
Miért tesszük mindezt? - merül fel a kérdés. Jómagam még nem gondolkodtam el ezen, talán azért, mert ezek olyan tevékenységek, melyek részei kell, hogy legyenek életünknek, mint ahogyan azt sem kérdezzük meg folyvást, hogy miért veszünk levegőt. Mi tehát nem kérdezzük, viszont másokat kíváncsisággal tölt el cselekedeteink ilyen formája. Ők azok, akik nem tesznek másokért semmit, csak a saját boldogulásuk a céljuk. Ők csak pénzért vállalnak feladatot, elképzelni sem tudják, hogy önzetlenül részt vállalni egy közösség életének, körülményeinek javításában önkéntesen felemelőbb, mint hitvány bérért. A civilek a szabadidejüket áldozzák egy-egy feladat elvégzéséért, néha bizony távol családjuktól és barátaiktól, ezt azonban sohasem száműzetésként élik meg: a közösségben újra barátok között vannak, és egy más család tagjaivá válnak. Ilyen tehát a civil élet.

Ezek a kis közösségek viszont gyengécskék, persze lényüktől idegen test a hatalom, a tőke és minden eszköz, mely ma az erőt szimbolizálja. Bár a kis közösségek nagyobb hasznot hoznak egy ország életében, mint az állam és a dolgoztató tőke együttesen, a csoportok széttöredezettsége még jobban legyengítheti immunrendszerüket. Tudtuk ezt eddig is, csak lehetőségünk, erőnk és talán hitünk sem volt eddig ezen változtatni. Megismétlem: EDDIG.
Ennek ideje volt véget vetni, és új fejezetet nyitni egy új társadalmi tudat alapján, mely egy önmagát felismerni és szervezni képes közösségek jól felépített rendszeréből áll.

Legbölcsebb tanítómesterünk a természet. Ezt már az ókori tudósok is felismerték, társadalmi rendszereiket is ennek alapján építették fel és valósították meg. Ezek időtálló szisztémák voltak, olyan struktúrával, mely a maga természetességében vizsgálta a dolgokat, legyen szó a hangyák társadalmától egy fa leveleinek erezetéig. Mind egyről szólt: a kisebb egységek csak úgy képesek nagy erőt - és az ezzel járó védettséget és biztonságot - biztosítani, ha összezárnak, egységbe szerveződnek, gondoljunk csak az ógörög városállamokra vagy a magyarok törzsszövetségére.

A Polgári Társulások Szövetsége - mely a minap jegyeztetett be - ennek a rendszernek a fundamentumára épül. Nézzük meg miképpen!
  • Dél-Szlovákia gazdasági, kulturális, társadalmi és szociális életének felemelése, a szellemi értékek megőrzése,
  • Az egyes régiók fejlesztése és erősítése, a társadalmi és kulturális aktivitások támogatása,
  • a gyermekek és az ifjúság műveltetésének támogatása,
  • az idegenforgalmi infrastruktúra kiépítésének és felújításának támogatása,
  • regionális és határon átnyúló együttműködés a társulás céljainak elérése érdekében.
  • mindennemű elméleti és gyakorlati tevékenység támogatása mindazon területen, amely a szövetség céljaihoz kötődik


Civil média

A tisztesség, becsület, család, gondoskodás, biztonság, szeretet, tudás, hit, haza, hagyomány. Szavak, melyeket naponta hallunk rádióból, televízióból, olvasunk újságok hasábjain vagy az Interneten. Szavak, melyek mellett már elsiklunk, továbblépünk és helyettük egyre gyakrabban hallunk olyan kifejezéseket, mint megélhetés, számla, multikultúra, fogyasztás, reklám.
Megéri lecserélni szókincsünket utóbbira? Szerintünk tartsuk meg előbbieket, és töltsük fel valódi tartalommal, adjuk vissza a szavaknak eredeti jelentésüket, tegyük magunkévá a bennük lévő érzéseket. Ezek a szavak már több évszázada a mindenkori polgárságra vonatkozó meghatározások voltak, ezen csak a diktatúrák tudtak változtatni, degradálni. A polgári réteg szétrombolása mindig prioritást élvezett a zsarnokságok kialakulásakor, köszönhetően szervezetlenségüknek és a kommunikáció hiányának.
Mára azonban nem áll akadály az információ megosztásában, ezért az előbbi hibát nem követheti el ez az értékes közösség, tehát éljünk vele!

Anyaországi kapcsolatainknak köszönhetően beléptünk egy olyan információs hálózatba, mely a világon egyedülálló. Olyan elektronikus médiáról van szó, mely minden település civil szervezeteinek biztosít egy internetes portált szerte a Kárpát-medence magyarlakta területein. Ez a hálózat nem csupán összefogja és informálja a helyi szervezeteket és civileket, hanem a különböző - más országokban található - településeket is hálózatszerűen összekapcsol. Ebbe a rendszerbe bárki beléphet, aki magáénak vallja a polgári értékeket, büszkén vállalja magyarságát és ellenáll minden olyan külső vagy belső törekvésnek, amely felszámolni kívánja értékes kultúránkat, hagyományainkat, vagy szétrombolná a család szentségét. Ez a média a Polgár Info (www.polgarinfo.hu) + Társoldalai.

Zárszó

Ez volna a Szövetség, ezekkel a célokkal, tervekkel, és ne hallgassuk el: bizony kereszttel. Mert ezzel egy olyan terhet veszünk a vállunkra, mely rendkívül nehéz súllyal nyomhatja vállunkat. De visszük, mivel tudjuk, hogy a stációnk végén egy igazságosabb társadalom fénye látszik, és ehhez mi is hozzátehetjük a ránk osztott részt. A teher pedig könnyűnek találtatik, mert ha sokan, keveset viszünk magunkkal, a munkánk is könnyebbnek tűnik. Ez egy kegyelmi állapot, mely keveseknek adatott meg. Mi se utasítsuk vissza!

A végére hadd idézzem Márai Sándor szavait:

"Hirdesd az igazságot, de nem árt, ha néha mosolyogsz is közben"

Kelt, Rimaszombat, 2007. október 25-én

Házik Zoltán
a PTSZSZT elnöke

2007(1707).12.08.

Egységben a Szent Koronával!
Az Atya, Anya és Fiú: a Maniheista szentháromság

Petíciózás

BANNERCSERE

Dobogó
Best of Gyurcsány 2
tovább dübörög a hazugság

és gyűjtemény
Hírháló archívum CD
Programajánló!
FEKETELISTA
Székely miatyánk
Magyar Arcképcsarnok
Nemzeti Hírháló blog
Egységben a Szent Koronával!
Civil Jogász Bizottság
Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Újra Zenit TV
Erdélyi tájakon
Trianon Emlékmű
Szent Korona rádió
Kossuth Tér Rádió
Szent István Rádió
Feltöltődés zenével
Hírvonal: 1/222-0343

Szórólapjaink
MINTA 1
MINTA 2
MINTA 3


Ingyenes Winamp programmal
Hírháló rádió

 
"Uram, ments meg engem a hazug ajaktól és a csalárd nyelvtől!"
Zsoltárok k. 120:2


Csatlakozz!
Gyurcsány futam!

December. 8- án induljanak el a városok Budapest irányába!
Főszervezők:
Pécs: Bózsa Attila 30/4748-696
Budapest: Balogh Béla 20/9160-029
Szekszárd: Horváth Anita 20/557-0735

Városok szervezői:
•Szeged: Ignáth Imre: 70/2122-347
•Eger: Sziki Károly: 20/8062-377
•Debrecen: Ágoston Tibor:20/2215-325
•Nyíregyháza: Ágoston Zoltán: 20/579-5347
•Nagykanizsa: Ladányi Istvánné: 70/3860-722
•Békéscsaba: Koczhia Tünde: 70/3379-592
•Kalocsa: Bukor Ferenc:20/434-0088
•Monor: Vér Judit: 30/466-4832
•Ócsa-Szszmiklós: Kis Dániel: 70/231-4141
•Budakeszi: Forró Gábor: 20/353-5749
•Várpalota:Budai László: 30/360-5935
•Üröm: Kérges Gábor
•Verőce: Molnár László: 70/3627-047
•Győr: Nagy Gergely: 20/959-2220
•Gödöllő: Raj Tamás: 30/634-3563
•Fót:Vince Barnabás: 30/392-4198
•Bicske:Kispál Kinga: 70/249-1691
•Érd-Parkváros: Mayer József: 70/311-1012
•Székesfehérvár: Kaszás István: 20/352-2605
•Csorna: Márkus Tibor: 70/228-3866
•Göd: VassIstván: 70/2752197
•Szombathely: Virág Kristóf: 20/224-4045
•Pécs és környéke: Burkus Zoltán: 70/575-6668
•Dunakeszi: Molnár Pál 20/382-3082
•Szentendre: Jónap Gergő 06/70-503-0069

Budapest:
•IV. ker. Berzsál László 20/368-2731
•XVI. ker. Éles Gyula 20/3460-037
•XV. ker. Takács András 20/9714-600
•XIII. ker. Mező József 30/2246-898
•XXIII. ker. Tatár József 30/2331-694
•XX. XXI. ker.Fáber Károly 30/4898-220
•XI. ker. Kolompár János 20/3950-774

Pécs, Szekszárd, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Eger, Siófok, Fót, Gödöllő, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Csorna, Szeged, Győr, Érd, Diósd, Tárnok, Monor, Kalocsa, Budakeszi, Ócsa, Szigetszentmiklós, Budapest, Várpalota, Üröm, Verőce, Bicske, Göd, Szombathely, Mohács, Dunakeszi, Szentendre,...


 
A hírlevelekben megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét.
Nyomtatás | Hozzászólások | Szerintem | Hírküldés | Vendégkönyv
Feliratkozás | Leiratkozás | Szüneteltetés | Nagyobb betű | RSS | Levelezőlistánk